Začala se věnovat politice a veřejné správě. Nejprve té komunální, pak krajské a nakonec i té celostátní, to když šest let zasedala v Senátu Parlamentu ČR. Čtyřiapadesátiletou Václavu Domšovou ale znají hlavně obyvatelé východních Čech, především Deštné v Orlických horách, kde několik let starostovala. Jako šéfka tamějšího Dobrovolného svazku obcí Region Orlických hor se zasloužila mimo jiné o rozsáhlou opravu běžeckých tratí, podporou cyklobusů a také stála u projektu „Kačenčina pohádková říše".

Také proto jí v internetovém hlasování lidé navrhli do finále čtvrtého ročníku prestižní celonárodní soutěže Žena regionu 2012. A nemýlili se. Ve čtvrtek večer se Václava Domšová v pražském hotelu Ambasador stala letošní vítězkou soutěže. Kromě toho padlo i zvláštní ocenění odborné poroty. To si odnesla starostka města Volary na Prachaticku Martina Pospíšilová. „Odbornou porotu paní Martina Pospíšilová získala svojí pracovitostí, nasazením pro věc a nadstandardním zájmem o ostatní a zároveň svojí dávkou skromnosti. Je obdivuhodné, že i přes vážné zdravotní problémy, usilovně pracuje pro blaho ostatních," uvedla jednatelka pořadatelské agentury Prime Communications Denisa Kalivodová.

Soutěž Žena Regionu je vyhlašována od roku 2009 a je určena pro všechny ženy, se kterými se denně potkáváme a které mnohdy dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, které obohacují náš život a nezřídka ještě při tom všem zvládají péči o rodinu. Většinou se však o nich, kromě úzkého okruhu přátel a rodiny, nemluví. O titul se mohou ucházet na základě nominace lidí ty ženy, které vynikají ve čtyřech základních oblastech: v podnikání či politice, vzdělávání a výzkumu, ve zdravotnictví a charitě a nebo dosahují úspěchů v umění a sportu. Generálním partnerem letošního ročníku byla společnost Kapitol, hlavním mediální partnerem se stal denik.cz.