„Adaxové patří mezi nejelegantnější a také nejohroženější antilopy na světě. Ve volné přírodě jim hrozí vyhubení. Přežívá jich asi jen dvě stě,“ uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Dva tučňáci Humboldtovi se sice narodili už koncem loňského roku, ale teprve letos v březnu poprvé opustili svou hnízdní noru.

Návštěvníkům se v březnu představili i dva malí kotulové veverovití. „V amazonské oblasti jsou k vidění dvě skupiny těchto neposedných primátů. A právě v menší z nich jsou naše nové přírůstky. Zatím si užívají pohodlí na zádech svých rodičů, odkud je bezpečný pohled na okolní svět,“ řekla mluvčí.

Roztomilé jihoamerické opičky chová lešenská zoo od roku 1999. Nyní tam žije přes čtyřicet jedinců a za poslední roky se podařilo odchovat už třicet mláďat.