Od té doby po něm ve dne v noci pátrají desítky policistů, nyní už jim pomáhají i hasiči, psovodi, rodina pohřešovaného a blízcí známí. Pomoc při pátrání spontánně nabídlo dvacet lidí ze Skuhrova. V pátek odpoledne se do akce zapojil i vrtulník s termovizí, avšak bez úspěchu.

Pátrání se soustřeďuje především do lesů v okolí Skuhrova, chlapec má v obci babičku, a proto lokalitu dobře zná. „Měli jsme doposud čtyři poznatky od svědků, na jejich základě jsme prohledávali různá místa v okolí České Třebové,“ uvedla policejní mluvčí Eva Sichrová.

Naposledy viděn ve čtvrtek

Naposledy chlapce možná spatřil svědek ve čtvrtek odpoledne, uvedl, že dítě mířilo do lesa. Policie i nadále vyzývá případné svědky, kteří by mohli přispět k nalezení chlapce, aby kontaktovali kteroukoli policejní služebnu nebo se obrátili na linku 158. Své poznatky můžete psát i do diskuze na www.orlicky.denik.cz, předáme je policii.

Podobné pátrání po dítěti nemá na Orlickoústecku obdoby. Pokud se nějaké dítě ztratilo, trvalo pátrání jen pár hodin, i když se zdály nekonečné. Eva Sichrová jen nerada připomněla případ, kdy se tři dny v okolí České Třebové hledala malá dívka. Tato událost měla však tragický konec, holčička byla nalezena zavražděná. „Věřím, že tento případ dopadne jinak – šťastně,“ doufá Sichrová.

Čtěte také:
Těla manželů stále nenašli, hledá vrtulník i psovodi