Degustace masa

K zahradní party patří gril, a když už ho budete „rozehřívat“, co takhle naplánovat na něm rovnou co nejvíce pokrmů? Předkrmy, maso i bezmasá jídla, všechno lze připravit tak, aby se to v průběhu slavnosti postupně dodělávalo. Kupte více druhů masa nebo klidně jen jeden druh, ale naložte jej různými způsoby tak, abyste měli aspoň 3 odlišné příchutě. Ugrilované várky pak nakrájejte na plátky a nechte své hosty ochutnávat. Nejen, že tento způsob pomalého pojídání je zdravější a zábavnější, ale předchází i nepříjemnému přejídání. Uvidíte, že Vám bude stačit menší množství masa, než jste původně mysleli.

Sýr a zelenina na gril

Jako předkrm nebo také jako pozdější jídlo můžete ugrilovat různé druhy sýrů. Nejčastěji se využívá sýr hermelínového typu nebo třeba uzený oštiepok. Variace grilované zeleniny a žampiónů zase potěší všechny vegany. Pro snadnou manipulaci můžete využít například Pánev na smažení Fiskars Hard Face, která je kromě všech druhů sporáků vhodná i na gril, nebo třeba na flambování. Na pánvi pak nakrájenou zeleninu či žampiony jednoduše rozprostřete, ochutíte, zakápnete olivovým olejem a osmažíte.

Osvěžující nápoje

Všimli jste si, že v restauracích čím dál častěji nabízejí domácí limonády? Bývá o ně velký zájem. Zkuste to taky a vyrobte si vlastní limonádu. Pořiďte si kvalitní sirup s vysokým podílem ovocné šťávy a zřeďte ho s perlivou vodou. Do džbánku s domácí limonádou pak navíc vhoďte pár koleček čerstvého citrónu. Dotvoří plnou chuť a zvýrazní čerstvost celého nápoje. Nakonec ozdobte snítkou meduňky nebo máty.

Pusťte se do toho, užijte si parádní konec léta a staňte se párty guru pro vaše přátele!