Deník

Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kouzlo krémového sýru: Rychle,chutně, zdravě

Krémový sýr si můžete vychutnat samostatně, ale výborně dokáže obohatit i jídelníček. Vyzkoušejte i vy několik zdravých receptů!

15.9.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Crest Communications

Krémový termizovaný sýr Philadelphia patřící mezi nejznámější značky bílého sýru na světě, se neustále snaží inspirovat všechny milovníky dobrého jídla novými recepty a nápady, jak ozvláštnit jídelníček nejrůznějšími specialitami. Stal se tak ideálním pomocníkem ve studené i teplé kuchyni. Vedle světově proslulého cheesecaku ho kuchaři a pekaři používají tedy nejen na pečení, ale i do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel.

Philadelphia nyní přináší recept na předkrm či lehký oběd v podobě rajčat plněných kuskusem. Vyznavače pokrmů připravených na grilu inspiruje tortilovými kapsičkami s chilli a všechny příznivce sladkých pokušení nadchne receptem na dezert s lesním ovocem.

„Philadelphia je světově oblíbený 100 % přírodní sýr, který je distribuován do 94 zemí po celém světě. Těší nás, že si stále více příznivců získává na svoji stranu i u nás v České republice, a to nejen mezi profesionálními kuchaři,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Rovněž se stal nepostradatelným pomocníkem při vaření v domácnostech a díky širokým možnostem využití při přípravě pokrmů se stává stále více oblíbený,“ dodává Martin Kincl.

ZAJÍMAVOST

První krémový sýr vyrobil v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Svůj název získal tento sýr o osm let později podle amerického města Philadelphia. Sýr Philadelphia byl pojmenován právě podle tohoto známého města, neboť bylo považováno za symbol čistoty a proslulo pokrmy vyznačujícími se vysokou kvalitou a lahodnou chutí. Sýr Philadelphia si stále drží svoji kvalitu a nezaměnitelnou chuť. Navíc si jako jediný při tepelné úpravě zachovává svoji konzistenci a jeho chuť zůstává nezměněna.

VYZKOUŠEJTE RECEPTY!

Rajčata plněná kuskusem
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 15 min
Čas na pečení: 15 min

INGREDIENCE: 200 g kuskusu, 8 masitých rajčat, 2 mrkve (na kostičky), 100 g rozinek (sultánek), šťáva z 1 citrónu, 250 g Philadelphie, 1 svazek hladké petrželky, trochu kmínu

Postup přípravy
1 Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Kuskus uvaříme podle návodu. Z rajčat odkrojíme pokličky a vydlabeme.
2. Kuskus, kostky mrkve, rozinky a 1 lžíci citrónové šťávy spojíme s Philadelphií. Opatrně vmícháme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, okmínujeme.
3. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme a pečeme v lehce vymaštěné formě cca 15 minut.
4. Hotová rajčata pokapeme zbytkem citrónové šťávy a podáváme.

Tortilové kapsičky s chilli
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 5 min
Čas na grilování: 10 min

INGREDIENCE: ½ sklenice grilovaných paprik (okapaných cca 200 g), 2 rajčata, 4 velké tortily, 100 g Philadelphie, 50 g suchého salámu (najemno nakrájený), 4 špejle, čerstvé chilli papričky nebo chilli koření (dle chuti).

Příprava
1. Papriky dobře osušíme, rajčata nakrájíme a odstraníme jadérka.
2. Tortily potřeme Philadelphií a obložíme paprikami, rajčaty a salámem, dochutíme chilli kořením (dle chuti).
3. Tortily složíme do kapsiček, upevníme špejlemi a z obou stran asi 10 minut grilujeme.

Dort s lesním ovocem
Počet porcí:16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny

INGREDIENCE: 200 g sušenek, 75 g másla, 250 g mraženého lesního ovoce, 3 balení Philadelphie, 300 g jogurtu, špetka soli, 5 lžic džemu z lesního ovoce, 1 balení práškové želatiny, 75 g cukru

Příprava
1. Sušenky vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme.
2. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami. Vložíme do dortové formy. Ovoce rozmixujeme.
3. Philadelphii, jogurt, džem a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
4. Želatinu necháme asi 5 minut nabobtnat se 6 lžícemi vody. S ovocnou směsí a cukrem pak mírně prohřejeme a za stálého míchání želatinu rozpustíme. Ochladíme a vmícháme do krému.
5. Krémem naplníme formu a nejméně 3 hodiny chladíme. Před podáváním ozdobíme ovocem a strouhanou bílou čokoládou.

15.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Pohřeb Adolfa Klepše
1

Lidé se loučili s náčelníkem krkonošské Horské služby Adolfem Klepšem

Tomio Okamura
AKTUALIZOVÁNO
4 11

Na Facebooku má nejvíce fanoušků Okamura. Nejaktivnější je KSČM

Vteřiny dne. Rychlý přehled pro ty, kteří nemají čas číst

Zjistěte během několika málo vteřin, co nejdůležitějšího přinesl dnešní den.

Policie prodala věznici v Žacléři. Kupec je ale zahalen rouškou tajemství

Ledy povolily. Osud bývalé věznice v Žacléři, o němž státní orgány dlouho mlžily, se začíná pomalu rozkrývat. Totožnost i záměry nové majitelky Jaroslavy Dvořákové ale zůstávají nejasné.

AKTUALIZOVÁNO

Míchačka natlačila auto na dům. Tři domácnosti jsou bez plynu

Přehlédl, že u krajnice stojí zaparkované osobní auto. Řidič tatry do něj narazil a ještě ho natlačil na rodinný dům. Nehoda, která se stala v úterý krátce před polednem v Brankovicích na Vyškovsku, si vyžádala výjezd policie, hasičů, statika i energetiků. Bylo velkým štěstím, že se nikomu nic nestalo. Obyvatelka poničeného domu však musela stavení opustit.

AKTUALIZOVÁNO

Katalánská vláda prý Madridu neupřesní, zda vyhlásila nezávislost

Regionální kabinet v Katalánsku do čtvrtka španělské ústřední vládě neupřesní, zda vyhlásil, nebo nevyhlásil samostatnost autonomního území. Oznámil to dnes mluvčí kabinetu v Barceloně Jordi Turull. Madrid požaduje jasnou odpověď do tohoto čtvrtka. Pokud by se tak ze strany katalánské vlády nestalo, hrozí převzetím kontroly nad autonomním regionem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení