Fyzikální terapie pomocí mikroklimatu

Ideální prevence nemocí a zároveň je příjemnou relaxací. Zkuste načerpat sílu v mikroklimatických komorách nebo v solných jeskyních, které svými účinky působí nejen na psychiku, ale i na tělesné zdraví člověka. Historie účinků solných komor je lidem známa už několik tisíciletí. Velkého rozmachu se tyto léčebné metody dočkaly v 30. letech 19. století. Tehdy byl nedaleko Krakowa v Polsku přebudován v léčivou jeskyni rozsáhlý solný důl. Od 60. let 20. století se solné mikroklima hojně využívá k chronickým zánětům nosu a krku (rýmy, kašle, záněty průdušek, chřipky, celkové nachlazení) dále zaznamenává velké zlepšení u astmatu, alergií, snížené funkce štítné žlázy, kožního onemocnění především lupénky.

Léčivé účinky solné jeskyně má na svědomí zcela ideální mikroklima s jedinečnou bakteriologickou čistotou. Teplota v komoře nebo takzvané jeskyni musí být od 19C do 21C o vlhkosti cca 70%. Tím vzniká zcela neopakovatelné prostředí, které je navíc obohacené o minerály obsažené v mořské soli. Jedna léčebná kúra v solné jeskyni nebo solné komoře se tak podle výzkumu vyrovná dvěma až třem dnům pobytu u moře. Pravidelné návštěvy mikroklimatických komor tak způsobí výrazné pozitivní změny ve vašem organismu. Další výhodou solného mikroklimatu je velké množství minerálů obsaženého v prostoru komory. Celkem se jedná o 84 prvku přesně těch, které jsou obsaženy v lidském organismu. Oslabené tělo si tak přirozenou cestou vezme, co potřebuje.

Některá onemocnění a bolestivé stavy se zhoršují důsledkem nedostatku odpočinku či zvýšené duševní zátěže, proto je vhodné, najít si na sebe chvilku čas a naučit se odpočívat, což je pro některé opravdu složitá činnost, ale s obdobím podzimu ideální čas začít s učením se relaxace.

Před návštěvou mikroklimatických zařízeních konzultujte Váš zdravotní stav se zdravotním odborníkem nebo lékařem.