"Bylo to myšleno jako vtip a taškařice," říká a hned dodává, že nyní z takového převleku legrační nádech vyprchal. Holinová změnu v náhledu vysvětluje nově zveřejněným videem, na kterém se Trump holedbá, kam až může ženám jako známá osobnost šahat. Trump svá slova v několik let staré nahrávce považuje za silácké tlachání.

"Říká, že chce jít za Batmana. Tak myslím, že za něj půjdeme," řekla Holinová o synových plánech na převlek.

Také Anita Lavineová ze Seattlu nechce letos syna obléknout do trumpovského modelu. Problém ale nevidí v kontroverznosti tohoto republikána, ale spíše v přílišném zájmu o něj. "Jsem si jistá, že letos to bude samý malý Donald a malá Hillary," vysvětlila.

Kostýmy Trumpa a jeho demokratické rivalky Hillary Clintonové se i přes zmíněné video s Trumpovým lascivním komentářem a všeobecnou úzkostí veřejnosti z nízké podoby prezidentské kampaně stále prodávají velmi dobře. Rozhodla se pro ně i Heather Higginsová, která se jako prezidentské kandidáty chystá vyfešákovat své dva psy.

Higginsová žije v manhattanské části Greenwich Village, kde je Halloween velkou událostí, jehož součástí je průvod masek a rovněž kostýmový večírek pro psy v parku. Letos Higginsová chystá pro křížence knírače s jezevčíkem Winslowa a havanskou bišonku Carly modré kandidátské oblečky. Zatímco Winslow bude mít kravatu, Carly dostane uvázaný šátek.

"Vzhledem k tomu, že pes bude za Trumpa, vyřešila jsem ten problém velkým odznakem I'm with Her (Jsem s ní)," vysvětlila. Zmíněný slogan používají příznivci Clintonové.

Po druhé debatě prezidentských kandidátů, která podle komentátorů klesla na dosud nejnižší úroveň, se na scéně popularity objevil nový kostým, a to nerozhodnutého voliče Kennetha Bonea. Bone během prezidentské rozpravy jako divák ve studiu zaujal Američany nejen svým jménem, které v překladu znamená kost, ale především červeným svetrem na knoflíky, bílou košilí, brýlemi s černou obrubou, knírkem a také svou kulatou postavou. Televize CNN ho dokonce označila za vítěze prezidentské debaty.

Okamžitě poté, co Bone ovládl internet, portál Yandy.com, který prodává lechtivé kostýmy, zařadil do nabídky převlek pro ženy s názvem Sexy nerozhodnutá volička. Vyprodán byl za čtyři hodiny.

Yandy má v nabídce také kostým Donny T. Rumpshakerové, která sice s Trumpem sdílí červenou kšiltovku s červenou kravatou, ale její oblekové kalhoty končí těsně pod zadkem.

Další z kostýmů, které vyvolává podobně jako Trump kontroverze, nese název Loupež v Paříži. Jeho tématem není nikdo jiný než okradená americká celebrita Kim Kardashianová, která ve francouzské metropoli při loupeži přišla o šperky za několik milionů dolarů včetně prstenu s diamantem, který dostala od manžela Kanyeho Westa. Atrapa prstenu stejně jako velké černé brýle, bílý župan a roubík jsou součástí převleku. Jistá kalifornská společnost, která masku Kardashianové prodávala, ji mezitím kvůli vlně kritiky stáhla.

Sexy burky

Do problémů kvůli kostýmům se dostal také internetový obr Amazon, který kvůli citlivosti ukončil prodej sexy burky, tedy smyslnější verze všezahalujícího muslimského oděvu pro ženy. Komentátor televize Fox News v nadsázce prohlásil, že Amazon teď zřejmě odsoudí k zániku i nabídku převleků za sexy jeptišky, jejichž asi 80 verzí prodává.

K mání je ale na internetu stále oranžový vězeňský overal se jménem Clintonové. Jde o narážku na Trumpovo prohlášení, že za jeho prezidentství skončí Clintonová ve vězení za to, že ve funkci ministryně zahraničí USA používala ke služebním účelům soukromý e-mail.

Floridská univerzita si očividně uvědomuje závažnost výběru převleku, jehož nesprávná volba může urazit menšiny či ukázat na negativní stereotypy. Všem, které halloweenský kostým urazí nebo šokuje, nabízí poradenství.