V úterý soud v nizozemské metropoli vystavil této této zábavě stopku, zákaz pak začal platit dnešním dnem. Podle vyjádření soudu mají úředníci právo tyto „cyklobary“ zakázat s tím, že jde o „rušitele veřejného pořádku“.

Špína, křik a močení v ulicích. To jsou hlavní důvody, které vedly místní obyvatelé Amsterodamu k tomu, aby vyrazili do boje proti této „turistické atrakci“. V loňském roce podepsalo petici za zákaz pojízdných barů šest tisíc lidí. „Naše město se stalo obřím zábavným parkem,“ uvedla minulý rok pro televizní stanici NOS jedna z místních žen.

Monolit Uluru v Austrálii.
Turisté se na Uluru už nepodívají, Austrálie ikonickou skálu zavře

Za nespokojené obyvatele se postavil i tehdejší starosta města Eberhard van der Laan. Za jeho funkce ale zákaz neprošel a celá kauza skončila u soudu, když čtyři provozovatelé pojízdných barů obvinili město ze „zasahování do jejich svobody“.

Pivní kola se staly v Amsterdamu, který ročně navštíví okolo 17 milionů turistů, oblíbeným způsobem, jak poznat město a zároveň se pobavit, připomněl list The Guardian.

Co je pojízdný pivní bar?Jedná se o malý vozík vybavený sedadly, které jsou okolo baru. Lidé během jízdy šlapají, pijí a zároveň projíždějí kolem turisticky vyhledávaných amsterodamských vodních kanálu.

Ilustrační foto
Češi mají rádi nové technologie. O rozpoznání tváře však zatím příliš nestojí
Zdroj: Youtube