Ačkoli se farářka omluvila, rozzuření rodiče nyní hrozí, že budou kostel Panny Marie ve Stalhamu bojkotovat. Někteří se snažili způsobené škody na představách dětí uhladit, když dětem řekli, že farářka lže. Uchýlila se k tomu například Tara Fisková, která napsala, že „moje děti již tak rostou moc rychle, lidé by se neměli snažit, aby rostly ještě rychleji. Musela jsem svým dětem v podstatě říct, že farářka je prolhaná, aby mohly nadále věřit na Santu Clause."

Facebookové profily rodičů zaplnily rozhořčené komentáře. „Mrzí mě, že moje dítě už nikdy nepůjde na mši do kostela," napsali například Colin a Claire Jefkinsovi. „Asi by se jí nelíbilo, kdybychom řekli, že Bůh neexistuje," prohlásila na adresu nešťastné farářky Michelle Ryanová a dodala, že McPheeová ji přiměla své děti už do kostela nebrat, aby neslyšely ještě „něco jiného". Samantha Tissawová zase popsala, jak se její sedmiletý zmatený syn zeptal: „Mami, proč nám paní farářka Margaret lhala?" „Kam se poděl vánoční duch? Byla jsem velice rozzlobená. Naštěstí se mi podařilo dcerku přesvědčit, že Santa existuje, ještě než jsme odešly z kostela," přidala jedna z přítomných matek.

Zkažené Vánoce?

Rodiče se nyní obávají, že kvůli tomu, co děti slyšely od McPheeové, budou mít pokažené Vánoce. A to nejen letos, ale i v následujících letech. Pastorka se za své výroky omluvila a označila je za „necitlivé a nemístné". Podle místní školy McPheeová potvrdila, že „v budoucnu nebude taková vyjádření pronášet". Norfolcký arcijáhen Jan McFarlane prohlásil, že „Margaret je citlivá a vnímavá pastorka, jíž uklouzla poznámka, které okamžitě litovala".

Není to letos poprvé, co byl anglikánský farář ostře kritizován, že dětem tvrdil, že Santa neexistuje. Na začátku měsíce něco podobného potkalo osmdesátiletého faráře Dennise Higginse, který byl označen za „zlomyslného", když skupině dětí v anglickém Buxtonu naznačil, že jejich vánoční hrdina je pouze domnělý. Rodiče jej nakrátko osočili, že dětem krade „kouzlo Vánoc".

Ne všichni farářův výrok považují za zlomyslný. Skupina lidí se jej zastala, a dokonce vytvořila na internetu stránku na jeho podporu: „Dennis Higgins oddal svůj život Bohu a Církvi. Byl základním pilířem komunity zde v Buxtonu." Andrew Cole, mluvčí katolické diecéze v Nottinghamu, pod níž spadá i Higginsova fara, se později omluvil za „přehnané vyjadřování" faráře. 

Vánoční zvyky ve světě.