"Dva zdravotničtí pracovníci, kteří byli dosud drženi jako rukojmí, byli v sobotu večer propuštěni," řekl AFP mluvčí ministerstva zdravotnictví. Ozbrojenci ale zůstávají na stanici. Bližší informace ke střelbě a explozím, které se od stanice ráno ozývaly, zatím nejsou.

Velká skupina ozbrojenců obsadila 17. července komisariát v Jerevanu. Zabili při tom jednoho policistu a čtyři zranili. Požadují osvobození opozičního předáka Žirajra Sefiljana, demisi prezidenta Serže Sargsjana a vytvoření nové vlády. Jejich počet ale postupně klesá, protože se jich už několik vzdalo a několik zraněných bylo přepraveno do nemocnice, kde jsou střeženi. Podle AP nyní stanici kontroluje zhruba dvacet rebelů.

V sobotu daly úřady ozbrojencům ultimátum, aby se do 17:00 místního času vzdali, oni však podle policie reagovali střelbou a zabili policistu, který seděl v autě asi 400 metrů od nich. Bezpečnostní síly ale po uplynutí stanoveného termínu stanici nevzaly útokem, jak varovaly. Patová situace pokračuje, protože úřady zjevně nechtějí ještě víc rozdmýchávat sociální nepokoje.

V pátek se na podporu radikálních opozičníků konala v Jerevanu demonstrace, která se zvrhla v potyčky s policií. Bylo při nich zraněno na 75 lidí a téměř 170 bylo zatčeno. Další protest se uskutečnil i v sobotu večer, a i když se protáhl přes půlnoc, měl tentokrát klidný průběh.

Sefiljan, k němuž se útočníci hlásí, stojí v čele opoziční skupiny, která podle analytiků nemá v zemi příliš velkou podporu. Bývalý vojenský velitel byl v červnu zadržen za nezákonné držení zbraní a podněcování nestability. Loni byl krátce zadržen kvůli pokusu o státní převrat, ale byl osvobozen. V roce 2006 byl zatčen a uvězněn na 18 měsíců kvůli výzvám k násilnému svržení vlády.