Dala jí jméno Sofia Aida, uvedla dnes agentura AFP.

"Dítě a jeho maminka jsou zdravé. Moje štěstí je nepopsatelné," řekl místním médiím otec dívenky Luca Risso, který do nedávna řídil v Janově dvě diskotéky, ve kterých podle AFP pracovala nyní 19letá Maročanka pod přezdívkou "Ruby, zlodějka srdcí".

V Miláně probíhá proces, ve kterém je Berlusconi obžalován, že měl s Ruby sex v době, kdy ještě nebyla plnoletá, což je v zemi trestné. Podle žaloby jí mezi únorem a květnem 2010 desetkrát zaplatil za pohlavní styk.

Berlusconi tvrdí, že s Ruby nikdy sex neměl. I samotná dívka, která je v procesu vedena jako oběť a možná svědkyně, dosud vždy popírala, že by byla prostitutkou a večírky v Berlusconiho rezidenci označovala za "naprosto počestné večeře".

Podle žaloby se však po večeřích, kterých se v luxusní rezidenci u Milána účastnily placené dívky i v převlečení za ježíšky či policistky, pořádaly striptýzy a prostopášné hry, které přerůstaly v orgie. V procesu označovaném Rubygate soud vyslechne třicítku účastnic těchto večírků i mnohé osobnosti, které se účastnily nejméně večeří, jako například americký herec George Clooney.