Rozmary počasí nejvíce zkomplikovaly život obyvatelům Dolního a Horního Bavorska. V Garmisch-Partenkirchenu strhl proud rozvodněné řeky Partnach 52letého muže. Policie po něm následně několik hodin pátrala, našla však už jen jeho mrtvé tělo.

S evakuací na Soumarském Mostě pomáhali i hasiči z Lenory.
Na Teplou Vltavu nesmí vodáci. Z kempu hasiči evakuovali osm lidí

Zatímco bouře vyvracela stromy, voda odnášela auta a zaplavila cesty, které musely být dočasně uzavřeny. Největší škody jsou hlášeny z města a okresu Landshut a některých částí Bavorského lesa.

Již v úterý večer zahynul v prudké bouři v městském parku nacházejícím se ve Štýrském Hradci muž, na kterého spadl vyvrácený strom. Místní úřady přitom nechaly park uzavřít a doporučily obyvatelům štýrské metropole, aby se vyhýbali všem zalesněným plochám.

Potápěči pražských hasičů prohledávali podzemní stoku Motolského potoka a pátrali po pohřešované osobě
Bouřky trápily Česko. V Praze zemřela dívka při geocachingu, další se hledá

Bouřky rovněž způsobily značné škody na rakouské energetické síti, když ve Štýrsku dočasně vypadlo z provozu až 500 trafostanic a bez dodávek proudu se tak ocitlo přibližně 14 tisíc domácností, informoval rakouský veřejnoprávní rozhlas ORF.

V souvislosti s panujícím počasím se problémy nevyhnuly ani Maďarsku, kde bouře výrazně zkomplikovaly silniční, železniční i leteckou dopravu. Kvůli popadaným stromům, potrhanému elektrickému vedení a zkratům v elektrických systémech nabraly výrazné zpoždění desítky vlakových spojů.

Jelikož letadla musela vyčkávat na přistání, v jednu chvíli jich nad Budapeští kroužilo až patnáct, upozornil zpravodajský server vs.hu. Některé lety byly pro nepříznivé počasí přesměrovány na jiná letiště.

Již začátkem týdne zasáhly bouřky i Francii. Kvůli podemleté trati vykolejil mezi městy Saint-Remy-les-Chevreuse a Courcelles Sur Yvette nedaleko Paříže vlak příměstské linky RER. Při nehodě bylo zraněno sedm osob.

Bratislavu zasáhla potopa.
Bratislavu zasáhla potopa. Město lijáky nezvládlo