Britové do dějišť her vyšlou přes 17.000 vojáků a 7000 členů soukromých ochranek. K tomu policie posílí své jednotky v londýnských ulicích o 12.500 lidí. Pod hlavním stadionem jsou připraveny místnosti, do nichž by byli v případě paniky po eventuálním útoku odvedeni významní hosté i diváci.

Scotland Yard a bezpečnostní služba MI5 podle listu rozhodly o zpřísnění opatření po středečním atentátu na izraelské turisty v Bulharsku. Zahynulo při něm pět Izraelců, řidič autobusu a atentátník.

Izrael bude mít v Londýně 38člennou sportovní delegaci a na její bezpečnost tam dohlédnou agenti rozvědky Mossad i bezpečnostní služby Šin Bet. Ministr obrany Ehud Barak řekl, že rozvědka má informace o hrozícím útoku, ale že Izrael je připraven vždy chránit své občany.

Podle britského listu pátrá Mossad po „skupině Evropanů bílé pleti, kteří údajně konvertovali k islámu a spolupracují s libanonským Hizballáhem a íránskými elitními jednotkami Kuds". „Jedním z těch, po nichž Izraelci pátrají, je terorista s americkým pasem znějícím na jméno David Jefferson, který je na útěku po atentátu v Burgasu a má u sebe zřejmě další silnou výbušninu" podobnou té, jaká byla použita v Bulharsku, tvrdí The Sunday Times.

Gilad Amos z izraelského ministerstva obrany, ale dnes tuto zprávu popřel. „Rozvědka nepracuje tímto způsobem. Neposíláte desítky agentů honit duchy," řekl. Přiznal ale, že izraelská rozvědka má obecné informace o snaze Íránu a Hizballáhu zaútočit na Izraelce.

The Sunday Times dále píše s odvoláním na bezpečnostní zdroje, že jednotka Kuds, která je součástí íránských revolučních gard, „naverbovala několik Evropanů bílé pleti, kteří přijali islám". Jsou mezi nimi prý „dva Němci, jeden Švéd a pár Britů".

Newyorská policie se domnívá, že íránské revoluční gardy a jejich milice letos chystaly ve světě nejméně devět útoků na Izraelce nebo židovské cíle. Policejní zpráva vychází z informací rozvědek. Tři z připravovaných útoků byly odhaleny v lednu, další tři v únoru a poslední tři v červnu. Írán informace o plánech na útoky v zahraničí popřel.

Atentát v bulharském letovisku Burgas vyvolal obavy z toho, že se teroristé pokusí zopakovat útok z mnichovské olympiády v roce 1972. Palestinští střelci tehdy zabili 11 izraelských sportovců a členů olympijské delegace.