Série razií byla stejně jako v květnu provedena v Doveru, Folkestonu a v Lyddu ve východním Kentu. V Doveru byl zatčen dvaadvacetiletý muž a šestadvacetiletá žena, v Lyddu zadržela policie dva muže ve věku 52 a 28 let. Ve Folkestonu pak byli při dvou oddělených raziích zadrženi čtyřiatřicetiletý muž a devětatřicetiletá žena.

Britská policie. Ilustrační foto
Britská policie zatkla čtyři české občany za obchod s lidmi a moderní otroctví

Vyšetřovatel kentské policie James Derham k právě proběhlému zátahu řekl, že v civilizované společnosti neexistuje „místo pro tyto zločiny“, v jejichž rámci jsou oběti nuceny provádět „vyčerpávající práci“.

„Obchodování s lidmi a moderní otroctví jsou dvěma nejrychleji rostoucími mezinárodními zločiny a velkým zdrojem příjmů pro zodpovědné osoby, kterým nezáleží na utrpení svých obětí. Ty jsou často nalákány do Velké Británie příslibem lepšího života,“ uvedl.

Boj proti modernímu otroctví je prioritou

„Boj proti obchodování s lidmi a modernímu otroctví je prioritou kentské policie a budeme neúprosní při hledání těch, o kterých se domníváme, že jsou odpovědní za vykořisťování ostatních,“ zopakovala kentská policie ve svém prohlášení.

Při květnovém zátahu policie objevila 12 obětí moderního otroctví. Podle serveru Kent Live všichni pocházeli z České republiky a policie je předala Armádě spásy, aby se o ně postarala.

Britská policie. Ilustrační foto.
Britové usvědčili gang otrokářů ze Slovenska. Své oběti věznili ve sklepě