K osmiměsíčnímu trestu vězení byla v pozdějším procesu odsouzena i Pryceová, která dnes rovněž opustila brány věznice. Za mřížemi byla pouhé dva týdny. Oba bývalí manželé musejí ještě zaplatit soudní výlohy, které budou dosahovat desetitisíců liber.

Podle britských zákonů jsou vězňové odsouzení na méně než rok automaticky propuštěni po odpykání poloviny trestu. V odůvodněných případech se mohou dostat podmínečně na svobodu i dříve.

Huhne byl dlouhá léta čelným představitelem liberálních demokratů, menší strany nynější vládní koalice. Dvakrát neúspěšně kandidoval na předsedu. Naposledy v roce 2007 těsně podlehl současnému šéfovi liberálů Nicku Cleggovi.

Britský tisk spekuluje, že svou kauzu se Huhne a Pryceová chystají literárně zpracovat. Pryceová údajně hodlá zveřejnit detaily ze svého soukromého života včetně podrobností o rozpadu manželství.

Huhne po odchodu z vlády rezignoval i na svůj poslanecký post a dal najevo, že se do velké politiky vrátit nehodlá. Vzkřísit kdysi slibnou politickou kariéru nechce přesto, že šéf liberálních demokratů Clegg nedávno vyjádřil přání se s Huhnem po propuštění setkat a vzkázal mu, že k němu chová „velkou úctu".

Podle dnešní zprávy listu The Daily Telegraph by se Huhne chtěl nyní věnovat sociální problematice. Hodlá prý pomáhat propuštěným vězňům při návratu do běžného života, v sociální rehabilitaci a při hledání práce.