„Nedokážu si vysvětlit, jak se to mohlo stát," řekl ČT muž, podle něhož bylo před tragédií celé rodině špatně. „Já jsem byl na tom nejhůř, zvracel jsem snad desetkrát patnáctkrát za hodinu. Manželka 
s dcerou na tom nebyly tak strašně," tvrdí.

Obě ale nakonec zemřely. „Lehl jsem si vedle dcery a říkám, ať se posune kousíček, že mám málo místa. Chytnu ji za ruku a ona byla úplně celá ledová," popsal turista hrůzný okamžik. Podle původních zpráv zvracel krev a bezprostředně po přivolání pomoci zkolaboval.

Podle egyptské nemocnice byl však hospitalizován jen kvůli šoku a žaludek mu byl vypumpován jen preventivně.
„Řekl, že sledoval tři nebo čtyři hodiny televizi a myslel si, že dcera s manželkou ve vedlejším pokoji spí," popsal televizi Prima ředitel nemocnice Hišám Hámid.

Tomu se navíc zdá podezřelá skutečnost, že matka spala s páskou přes oči a dceru našli se zatnutými pěstmi nad hlavou. „To přece není spací pozice," divil se lékař. Už dříve přitom lékař Jiří Rutsch z pražského Centra cestovní medicíny regionálnímu Deníku řekl, že tak rychlá smrt odpovídá spíše podání jedu než klasické otravě jídlem.

Přeživší turista opustil nemocnici a bydlí v hurghadském hotelu Titanic Palace, kde se rodina původně ubytovala.

Zemi však kvůli pokračujícímu vyšetřování opustit nemůže. „Všechny tři pasy zadržují v rámci vyšetřování tamní úřady, muž ale není nijak omezen v pohybu," řekla regionálnímu Deníku mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Do té doby by měl mít Petr k dispozici pomoc vlastního psychologa, o nějž požádal svou pojišťovnu Allianz. Pitva obou těl už sice proběhla, na výsledek toxikologického rozboru se však může čekat několik dní. „V zemi, jako je Egypt, je velmi těžké odhadnout konkrétnější termín," vysvětlila Grohová s tím, že egyptské úřady o dalším postupu rozhodnou poté, co budou mít k dispozici předběžné výsledky pitvy.

Na schodech před karvinskou školou, kam malá Klára chodila, mezitím vyrostlo pietní místo se vzkazy, plyšovými hračkami a květinami.

„Pořád mi to nedochází, čekám, že se zase objeví. Tolik jsem se s ní vždy nasmála," svěřila se regionálnímu Deníku Klářina kamarádka Dominika (11).