Avtar Singh, který s rodinou žil v Kalifornii, sám zavolal policii v sobotu ráno místního času, aby oznámil, že právě zabil čtyři osoby. Policisté požádali o pomoc, protože o Singhovi bylo známo, že sloužil v indické armádě a že Indie požádala o jeho vydání v souvislosti s vraždou ochránce lidských práv v Kašmíru.

Když tým speciální jednotky dorazil na místo, našel v domě mrtvé tělo Sigha, jeho manželky a dvou dětí. Jednomu byly tři roky a druhému 15 let. Všichni čtyři byli zastřeleni. V domě byl také nalezen sedmnáctiletý chlapec s těžkým poraněním hlavy a „na pokraji smrti". Ihned byl převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci. Jeho stav zatím lékaři neupřesnili.

Singh uprchl do Spojených států poté, co byl v Indii obviněn z vraždy právníka a ochránce lidských práv Džalíla Andrabího, kterého údajně zabil v hlavním městě Indií kontrolované části Kašmíru Šrínagaru. Andrabího tělo bylo objeveno v místní řece. Byl zastřelen a měl vyloupnuté oči.

Sedmačtyřiceti­letého Singha zadržela policie loni v únoru, když jeho manželka oznámila, že ji škrtil. Poté, co ho policisté vzali do vazby, zjistili, že je stíhán v Indii a o několik dní později Indie požádala o jeho vydání. Americké úřady zatím nevysvětlily, proč od žádosti o extradici měl Singh možnost pobývat na svobodě, uvedla AP.