Obžalovaný, oblečený do oranžové vězeňské kombinézy, soudci Michaelu Russoovi řekl, že si plně uvědomuje, že na základě dohody už nikdy nevyjde z vězení. „Rozumím tomu," odpověděl na dotaz soudce.

Souhlas s dohodu znamená, že osvobozené ženy nebudou muset svědčit o letech strávených v Castrově zajetí a o údajném znásilňování.

Brutální týrání

Obžaloba má 977 bodů, které kromě jiného zahrnují únosy Giny DeJesusové (23 let), Michelle Knightové (32) a Amandy Berryové (27), jejich držení v zajetí, opakované znásilňování a brutální týrání. Ariel Castro, který přiznal vinu v 937 bodech, je trýznil ve sklepních prostorách svého domu, který stojí ve zchátralé části Clevelandu, druhého největšího města státu Ohio.

Podle soudních dokumentů a policejních zpráv ženy kromě znásilňování čas od času poutal řetězy nebo provazy, nechával je hladovět a bil je. Jedna z nich před šesti lety porodila Castrovi dceru a další údajně mnohokrát nuceně potratila. Případ začal v srpnu 2002, kdy unesl první oběť. Odhalen byl až začátkem letošního května, kdy se jedné z unesených žen podařilo utéci.

V souvislosti s potraty, které přivodil těhotné oběti bitím a hladověním, je Castro rovněž obžalován z vraždy. Podle zákonů Ohia by prokurátoři mohli za vraždu žádat trest smrti, dohoda o přiznání viny ale tuto možnost vylučuje.