Čtyřiapadesátiletý muž, který se podle chorvatských médií živí jako noční hlídač, se ihned po činu sám přihlásil na policii. Vyslechnuti byli už i jeho sousedé, motiv jeho jednání však stále není znám. Výslech nyní čeká i jeho manželku, která je zároveň matkou všech dětí.

Zásah vrtulníku ve Vysokých Tatrách. Ilustrační snímek
Ve Vysokých Tatrách spadla lavina. Strhla dva horolezce

K nepochopitelnému incidentu došlo krátce před sedmou hodinou ráno. Právě tehdy muž postupně vyházel z okna v prvním patře domu své děti ve věku tři, pět, sedm a osm let. Ty tak dopadly na zem z výšky přibližně šesti metrů, uvedl server regionální televize N1.

Děti skončily v nemocnici

Při příjezdu policie, která byla o události informována v 6:47, byly všechny děti při vědomí, následně však musely být hospitalizovány v nemocnici. Děti utrpěly převážně zranění hlavy, u dvou nejstarších včetně proražení lebky, a zranění v oblasti hrudníku.

Pracovníci nemocnice v Zadaru, kam byly děti převezeny, na tiskové konferenci informovali, že lékaři bojují o život sedmileté holčičky, která je napojená na umělé dýchání. Zřejmě ji bude nutné přepravit do nemocnice v Záhřebu. Její osmiletá sestra je ve stabilním stavu, ale je také zraněná vážně. Stav dvou nejmladších sourozenců, chlapce a dívky, je lepší.

„Otec dětí nebyl v minulosti vyšetřován kvůli kriminální činnosti,“ řekl chorvatským médiím mluvčí státního zástupce Radovana Marjanoviče.

Tragédie na železničním nádraží v Káhiře
Tragédii na nádraží v Káhiře způsobila hádka strojvůdců. Premiér slíbil trest