Trump prohlásil, že výsledek listopadového hlasování nemusí uznat. Při středeční televizní debatě s Clintonovou uvedl, že se rozhodne, až výsledky uvidí. Ve čtvrtek pak na mítinku v Ohiu svým příznivcům slíbil, že výsledek prezidentských voleb rozhodně přijme, pokud vyhraje. Dodal, že chce uznat jasné výsledky, ale v případě prohry si vyhrazuje právo volby zpochybnit či se soudit. Hovořil přitom o možných volebních podvodech.

Představitelé kampaně Clintonové zdůrazňují, že výsledek voleb nepovažují za zaručený. Avšak Clintonová a její tým začaly přemýšlet o tom, jaký postoj zaujmout v době po volbách. Také podle AP bedlivě sledují všechna prohlášení republikánských lídrů, kteří tvrdí, že by mohli hrát významnou roli v tom, jak se naloží s případnými Trumpovými obviněními z volebních podvodů.

V rámci nové strategie Clintonová v pátek na jedné straně obvinila Trumpa, že zpochybňováním výsledků voleb ohrožuje demokracii v zemi, a na druhé straně zdůraznila, že se chce stát prezidentkou všech Američanů. "Společně musíme podpořit americkou demokracii. Děje se nyní něco skutečně skvělého, lidé se dávají dohromady s cílem zavrhnout nenávist a nejednotu," prohlásila ve státě Ohio. Zdůraznila, že v případě svého vítězství bude pro ozdravení země potřebovat pomoc všech Američanů.

Clintonová doufá, že ve volbách 8. listopadu vyhraje s velkou převahou. Těsné vítězství by jí zkomplikovalo převzetí moci a nedalo dost silný mandát. Poslední průzkumy předvídají, že bývalá americká ministryně zahraničí by mohla vyhrát rozdílem čtyř procentních bodů.

"Trump si určitě bude stěžovat, pokud prohraje. Ale pokud bude (Clintonové) mandát jasný, tak si nemyslím, že by ho následovalo mnoho lidí," řekl demokratický senátor Tim Kaine.

Někteří republikáni se podle AP již připravují na možnou Trumpovu prohru a na snižování významu předvídaného triumfu Clintonové. Podle nich se v takovém případě ukáže, že voliči pouze vybrali to, co považovali za menší zlo.