Podle prvních poznatků se vrtulník zamotal do drátů a zřítil z výšky asi 50 metrů, a to ještě předtím, než se ke zraněnému hochovi dostal. Hasičský záchranný sbor dostal hlášení o nehodě krátce po 18:30 SELČ.

"Na místě zahynuli čtyři lidé," potvrdil mluvčí slovenské záchranné služby Boris Chmela. Jedná se o pilota, lékaře, záchranáře a šéfa horské záchranné služby Slovenského ráje. Stroj patřil společnosti ATE, která provozuje sedm stanic letecké záchranné služby po celém Slovensku, mimo jiné právě i v Popradu, odkud havarovaný vrtulník vyrazil.

Hluboká rokle

Místo, kam stroj dopadl, je velmi obtížně dostupné. Jedná se o hlubokou sedmikilometrovou rokli v průrvě řeky Hornád. Záchranáři se shromáždili v okolí nedaleké obce Hrabušice. Zjistili situaci v místě neštěstí a budou pokračovat v práci od 6:00 SELČ. Na místo dorazí letecký úřad, který vše zdokumentuje pro potřeby vyšetřování. Poté se z vraku vytáhnou a odvezou těla obětí, uvedl web tvnoviny.sk.

Oběti neštěstí budou muset údajně z vraku vrtulníku vystříhat. Potřeba proto budou hydraulické kleště a osvětlení. Hasiči už zachytávají pomocí norných stěn uniklé provozní kapaliny, uvedla mluvčí hasičského záchranného sboru Zuzana Farkasová. Na místo směřují i psychologové.

Svědkem celé tragédie byl údajně český hasič, který byl ve Slovenském ráji na túře. Právě on podle slovenských médií přivolal pomoc desetiletému chlapci se zlomenou nohou. Toho následně do nemocnice transportovala jiná záchranná jednotka.

Neobvyklou událost zaznamenali i obyvatelé blízkých Hrabušic, kterým v obci v důsledku stržení drátů vypadl elektrický proud.
Na místo nehody se dostavil i slovenský ministr zdravotnictví Viliam Čislák.