Na slavnostní show se do arény v blízkosti windsorského hradu přišlo podívat kolem 5500 diváků. Nechyběli mezi nimi ani královnin manžel, 94letý princ Philip, její syn Charles a vnuci William a Harry. Williama doprovodila manželka Kate. Další tisíce lidí představení sledovaly na velkoplošných obrazovkách v hradním parku a řada Britů také v televizi.

Hlavními hvězdami večera nebyli tentokrát celebrity z řad zpěváků ale koně, kteří v rámci nacvičených choreografií představili některé důležité momenty královnina života, například slavnostní korunovaci v roce 1953. O komentář večera se postarala herečka Helen Mirrenová, která kdysi ztvárnila roli Alžběty II. v oscarovém snímku Královna.

Dnešní představení bylo vrcholem čtyřdenních oslav královniných devadesátin. Vlastní narozeniny oslavila ale v kruhu rodinném již 21. dubna. Pozornost veřejnosti se ke královnině vysokému věku upne letos ještě jednou a to 11. června, kdy své jubileum oslaví oficiálně.

V jiný než skutečný den své narozeniny poprvé oslavil již v roce 1748 král Jiří II. a od té doby se narození britských monarchů slaví většinou v červnu, kdy je vyšší pravděpodobnost hezkého počasí pro přehlídku. Den před jejím konáním, tedy 10. června, oslaví 95. narozeniny i Alžbětin manžel, princ Philip.