Na tiskové konferenci po jednání se Trump zcela distancoval od své předchozí kritiky. „Nevím, co (Velká Británie) dělá, ale všechno co dělá, je pro mě OK,“ řekl. „Je to vaše rozhodnutí. Jen se ujistěte, že můžeme spolu obchodovat. To je všechno, co je důležité,“ dodal.

Donald Trump se setkal s Theresou Mayovou
Trump varoval Mayovou: Nový plán brexitu ohrozí obchod mezi USA a Británií

Britská premiérka pak uvedla, že spolu projednali plány na „ambiciózní“ obchodní dohodu až Velká Británie opustí Evropskou unii. „V našich vzájemných investicích, které už přesahují bilion dolarů, chceme jít dál,“ řekla premiérka.

Brexit a obchodní vztahy však nebyly tím jediným, o čem oba státníci jednali. Donald Trump pak řekl, že s premiérkou mluvil o „řadě společných priorit včetně šíření jaderných zbraní“. „Premiérka a já jsme diskutovali o Íránu. Oba souhlasíme, že Írán nikdy nesmí jadernou zbraň mít ,“ dodal.

Prezident USA Donald Trump na summitu v Bruselu.
Trump: Členové NATO za obranu zaplatí o 729 miliard více. Macron to popřel

Theresa Mayová pak řekla, že rovněž diskutovali o Rusku a poděkovala Trumpovi za jeho reakci na útok nervovým plynem novičok na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru v jihoanglickém Salisbury. Z toho Velká Británie obviňuje právě Rusko.

Mezitím se tisíce lidí sešly nejen v centru Londýna, ale po celé zemi, aby protestovaly proti návštěvě Donalda Trumpa. Nad londýnským Parlamentním náměstím se pak vznáší velký balón, který zachycuje Trumpa jako dítě.

Kim Čong-un a Donald Trump na historickém summitu v Singapuru.
Velký pokrok, Kim mi poslal velmi milý dopis, tweetoval Trump