Dubajský rám

Dubajský rámZdroj: Dubai TourismMonstrózní stavba je tvořená dvěma věžemi o výšce 150 metrů, které na vrcholech spojuje 93metrový mostem. V očích tvůrců by měla propojovat minulost, současnost a budoucnost města. Most slouží jako rozhledna, která nabídne ničím nerušené výhledy na staré město na severu a novou výstavbu na jihu. Návštěvníci se nejprve ve spodní galerii minulosti dozvědí něco o historii Dubaje, u panelů s technologií rozšířené reality se seznámí s dnešní tváří města a nakonec projdou speciálně zkonstruovaným tunelem do virtuální metropole, která ztvárňuje budoucnost Dubaje. Stavba by měla být otevřena v říjnu.

Oslavy příchodu nového roku v Dubaji.
Dubaj navštívilo 55 tisíc českých turistů, pomáhá dobré letecké spojení

Safari park

Dubajské safariZdroj: Dubai TourismPark v oblasti Al Warga v sobě na 119 hektarech kombinuje zoologický areál a plnohodnotné safari.  Je rozdělen na několik mikrosvětů představující například asijskou nebo africkou vesnici. Součástí komplexu je také divadelní sál s kapacitou tisíc diváků, zahrada pro děti, botanická a motýlí zahrada, ale i golfové hřiště nebo restaurace a stánky s občerstvením. Své brány by měl otevřít už na podzim.

Dragoneho La Perle

Dubajské divadlo Le PerleZdroj: Dubai TourismJedinečné divadlo La Perle, nacházející se v centru Al Habtoor City, představí první rezidentní představení v regionu v produkci světového divadelního režiséra Franka Dragoneho. V impozantní show, sestávající z herectví, vizuálních obrazů, akrobacie i kaskadérských kousků jak ve vodě, tak ve vzduchu, vystoupí celkem 65 účinkujících. Producenti plánují odehrát více než 450 repríz ročně. První z nich bude již 31. srpna.

Dubaj
VIDEO: V Dubaji postaví dynamický mrakodrap s otočnými patry