"Plánování útoku ukazuje na PKK," řekl guvernér Ankary Ercan Topaca. Dodal, že policie dnešní operaci spustila na základě informace od úřadů z jihovýchodní provincie Diyarbakir. Vyjela proto za podezřelými k zásahu na farmu asi sedm kilometrů od Ankary. Poté pronásledovala domnělé teroristy, kteří se posléze v autě odpálili.

Jednoho z atentátníků policie identifikovala jako Haruna Arslana z východoturecké provincie Bingol, druhou v autě byla zatím neznámá žena.

PKK vede ozbrojený boj za autonomní Kurdistán od roku 1984 a dosud si její střety s tureckými bezpečnostními složkami vyžádaly na 40.000 obětí. Po dvouletém příměří boje znovu propukly loni v létě, když se Ankara zapojila do konfliktu v Sýrii a v Iráku, kde útočí i na tábory PKK.

Radikálové z PKK provádějí zejména na jihovýchodě země, ale i v jiných městech atentáty, jejichž terčem jsou hlavně turecké bezpečnostní složky. Naposledy tento čtvrtek provedli bombový útok na policejní stanici v Istanbulu, při němž bylo zraněno deset lidí.