V objektu policejní akademie, kde se proces měl konat, sice ráno přistál vrtulník, ale Mursí v něm nebyl. Egyptské sdělovací prostředky původně oznámily, že už přiletěl, ale později to popřely. Úřady pak oznámily, že kvůli mlze panující v Alexandrii byl let odvolán. Účastníci diskuse na Twitteru ale tvrdili, že v přímořské Alexandrii bylo počasí dobré. Mursí je zadržován ve věznici Burg al-Arab východně od Alexandrie. Ředitel alexandrijského letiště řekl, že kvůli mlze byl na Kypr odkloněn let z Dubaje.

Podle stanice BBC bylo dnešní stání velmi krátké a také chaotické. Jeden z obžalovaných Ísám Irian prohlásil, že byl k soudu dopraven proti své vůli a že ho neuznává. O neústavnosti soudu je podle něj přesvědčen také Mursí. Jeden z Mursího obhájců, jehož citovala agentura AP, řekl, že důvodem k dnešnímu odkladu procesu byl zřejmě termín ústavního referenda. Má se konat 14. a 15. ledna a podle tohoto zdroje soudci rozhodovali s ohledem na politické okolnosti. Vláda usiluje o to, aby nová ústava byla schválena velkou většinou a čerstvý konflikt při Mursího procesu by ji mohl zřejmě připravit o část voličů. Muslimské bratrstvo, k němž Mursí patřil, chce referendum bojkotovat.

Egyptské ministerstvo vnitra k zajištění bezpečnosti procesu nasadilo 20.000 policistů. Kolem policejní akademie byly zátarasy v několika řadách. První stání se konalo loni v listopadu bez incidentu, na dnešek ale Mursího stoupenci svolali masové protesty. Proti jednomu z nich v káhirské čtvrti Nasr policisté zasáhli a použili přitom slzný plyn. Před akademií se policisté střetli s několika desítkami Mursího stoupenců a 17 jich zatkli. Dalších 15 lidí bylo zatčeno ve čtvrti Nasr.