Podle jeho slov prošel oblek úspěšně všemi tlakovými testy a je plně funkční. Již dříve také zdůrazňoval důležitost estetické stránky skafandru. „Mnoho úsilí vkládáme právě do designu, nejen do funkčnosti. Je potřeba obojího, aby skafandr vypadal jako z 21. století a fungoval dobře," uvedl Musk dříve pro server CNET.

Oblek SpaceXZdroj: Instagram/elonmusk

Nyní uznal, že je „neuvěřitelně těžké“ skloubit funkci, kterou oblek musí splňovat, spolu s estetikou.

Design skafandru je však elegantní a působí jak ze sci-fi filmů. To však není překvapivé vzhledem k tom, že podle poslední zpráv má Muskovi s designem pomáhat známý filmový návrhář Jose Fernandez, který má na svědomí obleky například ve filmech Batman nebo Iron Man.

Tesla Model 3.
Nová Tesla je tu. Elon Musk zveřejnil první fotografie

Skafandry SpaceX by měly být určeny k tomu, aby je astronauti nosili během startu a přistání vesmírné lodi Dragon V2. Jde tedy pouze o letové obleky, které nebudou využívány při výstupech do otevřeného kosmického prostoru. Pro tyto účely nosí například kosmonauti NASA skafandry tradičně ve výrazné oranžové barvě. To kvůli tomu, že když dojde k nějaké nehodě, oranžová barva je nejlépe vidět. 

Letové skafandry chrání posádku v případě ztráty tlaku v kabině nebo při případném požáru. Skafandr se v takových případech nafoukne a vytvoří kosmonautovi bezpečnou atmosféru uvnitř obleku, která je oddělena od vnitřního prostředí lodi. Tyto skafandry nejsou nezávislé - musí být napojeny na systémy podpory života lodi. 

Obleky budou nosit astronauti NASA pro komerční posádkový program poté, co SpaceX začne pouštět lidi na mezinárodní kosmickou stanici. 

iPhone 6
Psychologická hranice padla. iPhone 6 se prodává za méně než 10 tisíc korun