Letoun, který se při havárii roztrhl na několik částí, byl na cestě z Dubaje. Trosky stroje jsou roztroušené po ranveji i jejím okolí. Agentura AP s odkazem na policejní zdroje uvádí, že při neštěstí zahynulo nejméně 16 lidí a dalších 123 zraněných bylo převezeno do nemocnice. Nejméně patnáct zraněných je ve vážném stavu

„Let číslo AXB1344 společnosti Air India Express z Dubaje do Kalikutu sklouzl z ranveje. Modlíme se za všechny pasažéry i posádku a budeme vás informovat o dalším vývoji,“ řekl šéf indického civilního letectví Arun Kumar.

Exploze v Bejrútu má katastrofální následky
Netanjahu naznačil, že za Bejrút může Izrael, šíří se na sítích. Je to jinak

Letadlo po pádu nezačalo hořet a cestující tak bylo možné evakuovat. Na palubě podle NDTV bylo 184 pasažérů, dva piloti a pět členů posádky. „Všichni na palubě byli evakuování a zranění odvezeni do nemocnice,“ píše server s odkazem na místní úřady.

Na palubě letounu byli indičtí občané, kteří se vraceli zpět domů ze zemí, kde zůstali uvězněni kvůli koronavirové pandemii. Běžné komerční lety byly totiž v Indii dočasně zastaveny.

Letiště v Kóžikkót se nachází na náhorní plošině a ranvej je obklopena prudkými svahy. K havárii došlo podle NDTV za prudkého deště, který oblast Kerala od rána sužuje. Způsobil dokonce sesuvy půdy, při kterých zemřelo nejméně 15 lidí a další se pohřešují.