Dítě se stalo obětí únosu v pondělí, když si hrálo před domem svých rodičů ve čtvrti nižší střední třídy v Dillí. Policie dnes podle místního tisku zadržela ve státě Bihár dvaadvacetiletého souseda rodiny, který je podle ní hlavním podezřelým. Do Biháru odjel vlakem z Dillí a vystopovat se ho povedlo podle signálu jeho mobilního telefonu.

Rodiče už mezitím podali i stížnost na necitlivé chování policie, která podle nich vůbec nechtěla přijmout jejich oznámení, že jim zmizelo dítě. „Nejdřív ji nechtěli zapsat jako pohřešovanou. Když se pak objevila, tak nám policisté řekli, že máme být rádi, že se vůbec našla," řekl novinářům otec dívky.

Před nemocnicí, kde holčička v kritickém stavu bojuje o život, se v pátek i dnes shromáždil dav protestujících, kteří obviňovali policii, že její zmizení nevyšetřovala odpovídajícím způsobem. Podle místních sdělovacích prostředků byl postaven mimo službu policista, který dal jedné z protestujících fac­ku.

Protestní akce se konají i před vrchním velitelstvím policie v Dillí a skandující lidé žádají více bezpečnosti v metropoli s 16 miliony obyvatel. Na dnešek jsou plánovány další demonstrace a policie už zesílila přítomnost v ulicích, oznámily indické televizní stanice.

Tento případ následuje jen několik měsíců poté, co Indií i okolním světem v prosinci 2012 otřáslo skupinové znásilnění a zbití studentky v jedoucím autobuse v Dillí, která jeho následkům podlehla. Po celé zemi se začaly konat demonstrace a diskuse o postavení žen v indické společnosti a jejich bezpečnosti.

Indický premiér Manmóhan Singh v prohlášení zveřejněném v pátek večer prohlásil, že ho znásilnění dítěte „hluboce šokovalo" a vyzval společnost, aby „vykořenila zlo znásilnění a dalších podobných zločinů".