Hra se odehrává ve virtuálním světě, ale navádí hráče na reálná místa, kde - opět virtuálně - sbírají kultovní animované postavičky.

Ačkoli Írán omezuje přístup k sociálním sítím, v minulých týdnech se na nich mezi Íránci začalo o Pokémon GO čile diskutovat.

V červenci se objevily zprávy, že íránské úřady čekají, do jaké míry s nimi budou tvůrci hry ochotni spolupracovat, než Teherán přikročí k případnému zákazu.

S hrou a hráči se pojí některé incidenty, o nichž média informují. Indonésie zakázala hru svým policistům, Izrael zase vojákům. Jeden francouzský hráč byl zatčen, když se ve snaze najít Pokémona dostal na vojenskou základnu. Úřady v New Yorku tento týden oznámily, že hra bude zakázaná sexuálním násilníkům, kteří dostali podmínečné tresty. Existuje prý riziko, že by na hru mohli odlákat na odlehlá místa děti a zneužít je.

Saúdská Arábie vydala fatvu - náboženský dekret - zakazující hrát už karetní podobu Pokémonu a nyní oznámila, že se fatva týká také současné aplikace. Původní zákaz je starý 16 let a vydán byl kvůli tomu, že součástí hry byly "zakázané obrázky" a že hra odporuje islámskému zákazu hazardních her.