První z izraelských průzkumných dronů dopadl na střechu mediální kanceláře Hizballáhu v Bejrútu, druhý se na místě objevil zhruba o tři čtvrtě hodiny později, ve 2:30 místního času (1:30 SELČ), a ze zatím neznámých důvodů vybuchl blízko nad zemí. Svědkové hlásili jednu velkou explozi, která otřásla oblastí a způsobila požár. "Armáda okamžitě přijela na místo, kam drony spadly, a oblast uzavřela," uvedla libanonská armáda v prohlášení. Jedná se o první podobný incident za posledních deset let.

Americký prezident Donald Trump (vlevo) při obědě s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem během konání summitu G7
Summit G7 vstoupil do druhého dne. Dosavadní jednání jsou dobrá, uvedl Trump

Podle mluvčího Hizballáhu nemělo hnutí s havárií nic společného. "Ani jeden z dronů jsme nesestřelili," uvedl mluvčí. Premiér Harírí incident označil za „novou agresi“ ze strany Izraele, o dalších krocích se hodlá poradit s prezidentem Michelem Aúnem. Ve vzdušném prostoru okolo hlavního města a jeho předměstí se pohybuje větší množství letadel, uvedla zároveň kancelář předsedy vlády.

Útok na íránské síly v Sýrii

Izraelská letadla v noci mířila i na íránské síly v Sýrii, které se podle mluvčího izraelské armády chystaly vypustit ozbrojené bezpilotní letouny na cíle v Izraeli. Zatímco mluvčí řekl, že letectvo zasáhlo několik cílů jihovýchodně od hlavního města, jeden z vysoce postavených představitelů íránských revolučních gard tvrzení popřel. "Izrael a Spojené státy nejsou natolik mocní, aby zaútočili na několik izraelských center," citovala představitele íránská tisková agentura ILNA.

Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) během náletu zemřeli dva členové Hizballáhu a jeden jeden Íránec. Mluvčí izraelské armády novinářům sdělil, že íránské síly byly připraveny vystřelit na Izrael "vražedné drony". "Útok cílil na íránské radikální jednotky Kuds a šíitské milice, které v posledních dnech připravovaly útoky ze Sýrie na cíle v Izraeli," uvádí se v prohlášení.

Izrael často provádí raketové útoky v sousední Sýrii, ale jen zřídka je komentuje. Nálety v Sýrii v minulosti mířily zejména na íránské cíle a Hizballáh, jež je íránským spojencem.

Lidé na nádraží v jihokorejské metropoli Soulu sledovali 2. srpna 2019 televizní zpravodajství se záběry severokorejského vůdce Kim Čong-una.
Zkoušky supervelkého raketometu se účastnil i Kim. Trump: Uvidíme, co se stane