V rozhovoru, který dnes odvysílala americká televize NBC, to řekl lékař Conrad Murray, kterého tento týden porota shledala vinným z neúmyslného zabití Jacksona. Zpěvák zemřel na předávkování propofolem, který mu Murray podal jako lék na nespavost.

"Přál bych si, aby byl (Jackson) při našich rozhovorech upřímnější a aby mi o sobě řekl pravdu," prohlásil Murray. Zpěvák mu prý neukázal všechny své lékařské záznamy a neřekl mu o tom, jakou léčbu mu jiní doktoři naordinovali.

Murray dále zdůraznil, že zprvu neměl tušení o tom, že Jackson byl závislý na lécích na spaní. Uvedl však také, že zpěvák měl zkušenosti s propofolem, který se užívá k uvedení pacientů do narkózy při operacích, už před jejich setkáním.

Jeden ze svědků při procesu s Murraym řekl, že Jackson nazýval propofol svým "mlékem". Murray ale tvrdí, že zpěvákova závislost na anestetiku začala během jejich spolupráce slábnout. V osudný den měl nicméně Jackson tak velké problémy s usnutím, že mu Murray nakonec lék podal.

"Při zpětném pohledu jsem měl nejspíš odejít, když si Jackson o propofol řekl. Ale to by bylo jako opustit přítele," uvedl lékař. Přiznal také, že po podání léku od Jacksona odešel, protože nechtěl vyčerpaného zpěváka při usínání rušit svým telefonátem.

Murray, obviněný z neúmyslného zabití Jacksona, u soudu odmítl svědčit. Tento týden ho porota shledala vinným, výši trestu soud určí 29. listopadu. Lékaři hrozí až čtyřleté vězení a zákaz výkonu povolání.