Policejní zdroje sdělily deníku Le Parisien, že muž ve věku okolo třiceti let ozbrojený několika noži nejprve na ulici napadl svou sestru, následně se ukryl v domě kde pobodal svou matku a vykřikoval „Alláhu akbar, jestli sem vlezete, všechny vás vyhodím do vzduchu.“.

Zásah německé policie. Ilustrační foto.
Policie v Berlíně zadržela atentátníka. Plánoval bombové útoky

„Zmizel do domu a když na místo přijela policie, vyšel ven,“ cituje deník Mirror svědka události. Útočník údajně vyhrožoval napadením strážníků, kteří ho postřelili. Výstřely se ozvaly dvacet minut po desáté hodině. Útočník byl krátce po policejném zásahu v péči zdravotníků. Muž na následky střelného zranění zemřel.

Salhi měl podle francouzského ministra vnitra Gerarda Collomba značné psychické problémy. Policie byla přivolána k potyčce na ulici zhruba hodinu předím, než došlo ke střelbě. Když dorazila na místo, na chodníku ležela pobodaná osoba.

Dvě napadené ženy po útoku zemřely. Podle deníku Mirror šlo o mužovu matku a sestru. Třetí osoba vyvázla s těžkými zraněními. K útoku se měla přihlásit organizace Islámský stát, která muže označila za svého bojovníka. Nepředložila však žádné důkazy a místní média spekulují, že příčinou útoku byla spíše rodinná roztržka. Policie zatím odmítla motivy útočníka komentovat. 

K incidentu došlo v ulici Rue Camille-Claudel ve městě Trappes na předměstí Paříže. Oblast uzavřeli ozbrojení policisté a obyvatelé byli vyzváni, aby se místu vyhýbali. Později policie zveřejnila informaci, že zásah je u konce, i nadále ale prosí, aby lidé nenarušovali průběh vyšetřování.

Abú Bakr Bagdádí.
Nahrávka vůdce Islámského státu: Vytrvejte v boji, vyzývá stoupence

Televize BFM-TV zveřejnila informaci, že útočníkem byl taxikář Kamel Salhi narozený v roce 1982, který měl být před několika lety vyšetřován za veřejné oslavování teroristického činu. „Byl hodný, do mešity chodil jen občas, pracoval jako taxikář. Znám ho od dětství. Nějaký čas byl v psychiatrické nemocnici Charcot,“ sdělil deníku La Parisien blíže nejmenovaný člověk, který se se Salhim znal.

„Mé myšlenky jsou s obětmi a jejich blízkými. Chtěl bych poděkovat bezpečnostním složkám za rychlou reakci a příkladný zásah,“ napsal na Twitteru Collomb, který následně místo činu osobně navštívil.

Trappes je oblast s 30 tisíci obyvateli nedaleko bohatého Versailles. Patří mezi vzdálené oblasti předměstí francouzského hlavního města a je známé kvůli problémům s chudobou a místními gangy.

Ilustrační snímek
Alžířan zaútočil nožem na policisty v Katalánsku. Alláh je veliký, křičel