Soud prý Krejčíře propustil na kauci 30.000 randů (asi 70.000 korun). S žádostí o kauci podle stejného zdroje uspěli i další dva podezřelí Veselin Laganin a Jason Dominguez. Soud je propustil na kauci 10.000 randů (asi 23.000 korun).

Krejčíře a dvojici mužů zatkla policie v neděli odpoledne v souvislosti s loňským říjnovým incidentem v obchodě s elektronikou v Pretorii. Podle jihoafrických médií do obchodu vtrhla skupina šesti mužů a ohrožovala pistolemi jeho majitele. Vynutila si od něj 200.000 randů (asi 500.000 korun). Loupež skončila přestřelkou mezi lupiči a majitelem obchodu, který jednoho z útočníků postřelil. Zdroje blízké vyšetřování krátce po loupeži uváděly, že lupiči šli do obchodu vymáhat peníze, které majitel údajně Krejčířovi dlužil.

Krejčíř je v JAR kromě incidentu v Pretorii podezřelý také z pojistného podvodu ve výši zhruba 4,5 milionu randů (zhruba 11,5 milionu korun). Jihoafrická policie v poslední době řeší i několik případů vražd, v jejichž souvislosti je uváděno Krejčířovo jméno.

V Česku je Krejčíř stíhán v souvislosti s rozsáhlou majetkovou a násilnou trestnou činností. Českým úřadům utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce a od 21. dubna 2007 pobývá v JAR, kam dorazil na falešný pas přes Seychely. Česko žádá o jeho vydání. Proces s Krejčířem v JAR kvůli údajnému pojistnému podvodu a vyšetřování dalších podezřelých aktivit podnikatele v této africké zemi ovšem s českou žádostí nesouvisejí.

Čtěte také:Krejčíře zadržela policie v JAR kvůli loupeži