Tisková agentura komunistické Koreje KCNA označila Obamu ve své zprávě z minulého týdne také za „klauna a špinavce". V článku pod titulkem „Boží trest pro mladistvého delikventa Obamu" se tvrdí, že pro Obamu „by bylo nejlepší žít v zoologické zahradě někde v Africe spolu s dalšími opicemi a pojídat drobky, které jim hodí návštěvníci". Prezident je prý také „míšenec s nejasnou krví".

Výroky jsou v článku připisovány severokorejskému obyvatelstvu, státní tisková agentura však zveřejňuje podle DPA jen cenzurované informace, které odpovídají státní ideologii. Podle deníku Der Spiegel propaguje režim diktátora Kim Čong-una nadřazenost korejské rasy jako součást státní doktríny.

Útok vyvolal v Bílém domě ostrou reakci. „Tyto výroky jsou obzvláště nechutné a neuctivé," řekla Caitlin Haydenová, mluvčí Národní bezpečnostní rady.

Urážky na adresu Spojených států a Jižní Koreje jsou v KLDR na denním pořádku. V souvislosti s návštěvou Baracka Obamy v Jižní Koreji koncem dubna označila agentura KCNA tamní prezidentku Pak Kun-hje za „vrtošivou děvku, která je v područí svého pasáka Baracka Obamy".