"Podívejte se na fotografie diváků krátce před tou tragedií. Ty ubohé děti generace bobo, exaltované, v transu. Jsou to živé mrtvoly. Jejich vrazi, ti hašišoví zombie, jsou jejich siamští bratři," napsal podle webu časopisu Le Point krátce po atentátech katolický kněz Hervé Benoît ke krveprolití při koncertu americké skupiny Eagles of Death Metal.

Na webu tradicionalistů Riposte catholique (Katolická odveta) kněz také zlehčoval počet tehdejších mrtvých v Bataclanu a jinde v Paříži. "Znamení smrti a chaosu se nevznáší toho prokletého pátečního večera jen v ulicích Paříže. Počet 130 mrtvých je hrozný! Ale co je 600 mrtvých? To je počet potratů ve Francii ve stejný den," zdůraznil Benoît.

Na webu se v minulých dnech objevila petice, jejíž signatáři požadovali odvolání kněze. Petici podpořilo do dnešního rána bezmála 38.000 lidí.

Arcibiskup odvolal kněze v den, kdy se v Paříži konal pietní akt na památku 130 obětí pařížských atentátů, kterému předsedal prezident François Hollande. O dalším osudu kněze má nyní podle Le Point rozhodnout diecéze města Bourges, odkud Benoît pochází.