Babiš do Paříže přiletěl v pondělí večer linkovým letem společnosti ČSA. Na celnici ho zastavila pracovnice celní zprávy k namátkové kontrole, a to přesto, že Babiš cestoval v rámci schengenského prostoru bez hraničních kontrol. „Dal jsem jí pas a říkal jí – jdu za vaším prezidentem (Hollandem). Tak měla pocit, že si z ní dělám srandu," poznamenal Babiš.

„Řekl jsem jí, že to myslím vážně, že jsem ministr," dodal Babiš. Musel se proto prokázat cestovním pasem, ve kterém má svou funkci zaznamenanou. Nedorozumění se ve spolupráci s dalším celníkem posléze vysvětlilo a Babiš mohl pokračovat v cestě.

Prezident Miloš Zeman, kterého Babiš doprovodil na jeho třídenní návštěvě, dnes také Babišovi popřál k jeho 60. narozeninám. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka od něj dostal koženou tašku, ministr financí mu na oplátku dal knihu, kterou o Babišovi sepsali jeho spolupracovníci a Zeman k ní napsal předmluvu.

Zeman s Babišem se dnes zúčastnili semináře se zástupci francouzských politiků a odpoledne asi hodinu hovořili s prezidentem Hollandem.