Letadlo unesl Egypťan Sajf Addín Mustafa, který seděl na zadním sedadle. Po čtvrt hodině letu z Alexandrie do Káhiry řekl palubnímu personálu, aby předal pilotovi vzkaz, že letadlo je uneseno a že pasažéři jsou ztraceni, pokud let nebude odkloněn buď to Turecka, do Řecka nebo na Kypr. Hrozil, že má u sebe pás s výbušninami.

Posádka Mustafovi vysvětlila, že pro let do Turecka nemá dost paliva, takže letadlo skončilo v kyperské Larnace. Tam se únosce po hodinách vyjednávání vzdal a nyní je ve vazbě. Egypt požádal o jeho vydání. Později se také ukázalo, že údajné výbušniny byly jen atrapa.

Ukryté peníze

„Většina pasažérů zůstala v klidu, ale někteří mě pobavili. Jeden příjemný Egypťan při přistávání na Kypru obtelefonoval celou rodinu a přátele a hlásil: ‚Unesli mě, Muhammade. Unesli mě, Fátimo', a tak dále. Další muž volal manželce, aby jí sdělil, že ukryl část svých peněz na tajné bankovní konto. Nejzábavnější na tom bylo, že manželka pominula informaci, že je unesen, a nechala si opakovat jméno banky a číslo konta," citoval Ašmávího list Al-Ahrám.

Další z cestujících prý nemohl přenést přes srdce, že mu před vstupem do letadla zabavili zmražená kuřata. „Necháte na palubu nastoupit člověka se sebevražedným pásem a chcete si nechat moje kuřata," volal prý na Kypru.

„Další příjemný člověk spal a probudil se až při přistávání, přičemž chladnokrevně prohlásil: ‚A proč na Kypru? Zmeškám přípoj na další let'," citoval rozespalého pasažéra Ašmáví.

Podle egyptských médií Mustafa při výslechu řekl, že letadlo unesl, aby se mohl setkat s rodinou, kterou dlouho neviděl a která žije na Kypru. Kyperské a také egyptské úřady prověřují možnost, že je muž psychicky nemocen. Vznesl několik nesourodých požadavků, kromě jiného také chtěl, aby byly propuštěny ženy vězněné v Egyptě.