„Teď už je mi jenom zle," svěřil se Hua agentuře AFP 
s tím, že myšlenky na sebevraždu už ho přešly. „Musím zůstat naživu kvůli své ženě 
a bojovat za pravdu," dodává muž, který po mrtvici teprve nedávno začal znovu pohybovat svou levou rukou.
Jeho příběh není nijak neobvyklý. Záchvaty paniky, srdečními problémy, nespavostí a dalšími problémy trpí stále velká část příbuzných pasažérů a členů posádky.

Oblasti pročesávané pátracími týmy se mnohokrát měnily, nyní sonary prohledávají mořské dno na přibližně 60 000 kilometrech čtverečních ve vzdálenosti zhruba 1600 kilometrů od australského pobřeží.

Všechny dosavadní stopy se přitom zatím ukázaly jako falešné a navzdory rozsáhlé mezinárodní operaci se dosud nepodařilo objevit žádné trosky.

Záhadou zůstává i to, proč se letadlo loni 8. března zcela odklonilo od své trasy z Kuala Lumpur do Pekingu a místo toho zamířilo na jih nad Indický oceán.

Oblast pátrání po troskách malajsijského letu MH370 se měnila mnohokrát, zatím však bez jakéhokoliv výsledku.

Americké úřady připustily možnost únosu, protože dva pasažéři cestovali spolu na ukradené pasy.

Zajímavou teorii nabídl americký pilot Chris Goodfellow v magazínu Wire, podle něhož je nejpravděpodobnější verzí požár v kokpitu. V takovém případě by podle něj piloti hledali nejbližší místo na přistání, což by mohlo vysvětlit dramatickou změnu kurzu. Požár by zničil komunikační zařízení a letadlo mohlo podle pilota bezcílně letět nad oceánem i několik hodin poté, co se všichni lidé udusili kouřem.
Jedna z mnoha konspiračních teorií mluví například 
o tom, že USA stroj sestřelili kvůli obavám o bezpečnost své námořní základny.

Washington to však důrazně odmítá. Malajsie oficiálně označila 29. ledna letošního roku případ zmizelého letu MH370 za nehodu s tím, že všichni účastníci letu jsou úřady pokládáni za mrtvé. Pro blízké zmizelých to na jednu stranu otevírá cestu k plnému odškodnění, na druhou stranu to vyvolává obavy, že případ už nebude nikdy uspokojivě vysvětlen. Koneckonců i australský premiér Tony Abott ve čtvrtek připustil, že pátrání už nebude pokračovat ve stejném rozsahu jako dosud. „Nadále však doufáme, že tuto záhadu rozluštíme a poskytneme odpovědi," oznámil. Malajsie, která neoznámila žádné novinky ohledně pátrání už několik měsíců, by měla předběžnou vyšetřovací zprávu zveřejnit v neděli. Neočekává se ale, že přinese nějaká převratná zjištění.

Matka s fotografiemi ztraceného syna.

Tragédie letu MH370 by však mohla alespoň snížit riziko, že se v budoucnu bude něco podobného opakovat. Malajsie a Austrálie oznámily, že začnou testovat nový sledovací systém, který bude polohu letadel hlásit po 15 minutách, místo dosavadních 30 až 40 minut. V případě, že se stroj bezdůvodně odchýlí 
z kurzu, bude sledování nepřetržité.