„V úterý jsem ho našel ležet na podlaze v jeho ložnici. Byl rozrušený a napůl v bezvědomí, takže se mnou nemohl komunikovat. Všiml jsem si, že má na pažích a obličeji čerstvé modřiny,“ řekl syn oběti Simon Gouldstone britskému listu The Guardian s tím, že jeho otec utrpěl těžká zranění včetně dvou krvácení do mozku.

„Nechápu, jak mohou pachatelé s něčím takovým žít. Čím dřív je policie dopadne, tím lépe. Jako člen rodiny jsem v šoku. Jako člověk jsem bohužel ztratil víru v lidskost,“ dodal Simon Gouldstone.

Vladimír Putin navštívil svatbu rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové.
Rakouskem otřásá skandál v armádě. Plukovník byl 20 let špionem Ruska

Penzista Peter Gouldstone, který za druhé světové války sloužil v Itálii, žil ve stejném domě takřka šedesát let. Po smrti své manželky Joan, která zesnula před několika lety, takřka nevycházel ven a byl závislý na pomoci svého okolí.

Nesmírná brutalita útoku

Britská policie již dříve uvedla, že je „šokována nesmírnou brutalitou útoku“. „Byl to nesmyslný útok na bezbranného důchodce, ke kterému navíc došlo v jeho vlastním domě. Míra násilí byla obrovská,“ prohlásil vyšetřující inspektor Paul Ridley.

Jeden z Gouldstoneových sousedů, osmasedmdesátiletý Pio Gomes, upozornil na vzrůstající počet loupeží, ke kterým v poslední době došlo ve čtvrti. „Samozřejmě mě to znepokojilo. Kdo mohl udělat něco takového starému a bezbrannému muži?“ uvedl.

Podle britských médií ukradli zloději z domu starší typ televize, který je možné získat z druhé ruky asi za dvacet liber (600 korun), a několik osobních věcí. Britská nadace bojující proti zločinu již vypsala odměnu deset tisíc liber (téměř 300 tisíc korun) za informace vedoucí k dopadení pachatelů.

Pedro Sánchez
Katalánci překazili atentát na premiéra. Muž nesouhlasil s exhumací Franca