Střelec, který je odpovědný za nejhorší hromadný masakr v moderní historii USA, údajně bydlel ve vzdáleném pouštním resortu s domovy pro seniory v Mesquite v Nevadě, asi 130 kilometrů od Las Vegas na hranicích s Arizonou. Žil zde od června 2016 s o dva roky mladší Marilou Danleovou.

Mesquite, městečko v okrese Clark, je domovem asi 17 400 lidí, včetně několika důchodových komunit spolu s kasiny a golfovými hřišti. Předtím muž údajně žil v nevadském Renu, ale měl nějaký čas adresu i v Melbourne na Floridě.

Střelecký útok v Las Vegas.
Nebývalý teror v Las Vegas. Útočník zastřelil přes 50 lidí

Ačkoliv se podle popisu některých svědků zpočátku zdálo, že do návštěvníků koncertu pálilo několik střelců naráz, policie se domnívá, že Paddock jednal na vlastní pěst. Motiv jeho činu zatím není znám. Podle FBI se nejednalo o teroristický čin, ačkoliv se k útoku přihlásila organizace Islámský stát.

Bratr útočníka, Eric Paddock, řekl pro Las Vegas Review-Journal, že si nedokáže představit, proč by jeho bratr něco podobného dělal. „ Je to jako asteroid, který právě spadl na naši rodinu,“ dodal.

Paddock nikdy nebyl trestně stíhán, alespoň ne v Nevadě. Policie města Mesquite pro televizi CBS uvedla, že dotyčný žil v areálu pro seniory, že je to běloch a nebyl vojenským veteránem. Podle šerifa Josepha Lombarda našla policie v hotelovém pokoji, ve kterém byl Paddock ubytován, na deset střelných zbraní.

Potyčky mezi policií a obránci protiústavního referenda o odtržení Katalánska
V Barceloně se demonstruje, Madrid hrozí koncem katalánské autonomie