"Mysleli si, že slyší podivné bručení, zvuky podobné chrápání, ale ignorovali to, protože to prostě nedávalo smysl," uvedla organizace. Sousedé nic neslyšeli a rodinu nařkli, že si zvuky vymýšlí. Pak se ale ukázalo, že se rodině zvuky nezdály. Pod domem v městečku South Lake Tahoe trávila zimní spánek černá medvědice se čtyřmi mláďaty.

Kim Kardashian
Mami, koukej. Syn Kim Kardashian údajně ve videohře našel matčino erotické video

"Medvědí rodina se probudila a chystala se dům opustit. Jeho obyvatelé si pak museli přiznat, že pod domem je nejspíš medvěd," uvedla BEAR League. Nájemníci domu, kteří si přáli zůstat v anonymitě, pak organizaci zavolali, aby pomohla medvědy bezpečně vyprovodit do lesa.

Medvědice a čtyři mláďata 

Nejprve vylezla medvědice, zastavila se ale na opačném konci zahrady. Ochránce přírody to přesvědčilo, že čeká na svá mláďata. Na místo, odkud medvědice vylezla, si posvítili baterkou a viděli několik párů očí. Mláďata nakonec vylezla sama.

"Najednou vylezlo jedno mládě, druhé, třetí a čtvrté," řekla televizi CNN ředitelka BEAR League Ann Bryantová. "Když nám obyvatelé zavolali, nepředpokládali, že je pod domem tolik medvědů," dodala.

U příležitosti 70 let vlády Alžběty II. představila společnost Mattel panenku Barbie s podobou britské panovnice.
Alžběta II. má svoji Barbie. A není jediná, panenky slavných stojí tisíce

Medvědi dům nijak nepoškodili. V jiných případech však nemusejí mít obyvatelé takové štěstí.

Jiný medvěd černý v říjnu loňského roku vnikl do chaty u severní části jezera Tahoe a zranil ženu, která trpěla rakovinou. Útok přežila.

South Lake Tahoe trápí i nájezdy urostlého černého medvěda, který se už několik měsíců vydává hledat potravu k místním domům a zanechává za sebou nemalou škodu. Více než 200 kilogramů těžkému zvířeti místní říkají Tank Hank.