O zhroucení výškové budovy v okrese Miami-Dade nejprve informovali hasiči na twitteru. K neštěstí došlo v 1:28 místního času v městečku Surfside nedaleko Miami Beach, kde se zřítila část dvanáctipodlažní budovy z roku 1981. Podle serveru týdeníku Focus žilo v budově přes 160 obyvatel. Příčiny neštěstí zatím nejsou známy. 

Podle očitých svědků se z trosek budovy ozývá křik. Hasičský sbor Miami-Dade uvedl, že na místo vyslal osmdesát vozidel, při záchranné akci pomáhá i policie. Z trosek se zatím podařilo vyprostit jednoho chlapce.

"Hasičský záchranný sbor Miami-Dade je na místě, v tuto chvíli provádějí záchranné práce," sdělil médiím Marian Cruz z místní policie. "Doporučuji všem, aby se drželi mimo oblast," dodal. 

Socha někdejšího amerického prezidenta Theodora Roosevelta před vchodem Amerického přírodovědného muzea v New Yorku
New York odstraní sochu Roosevelta před muzeem. Je prý diskriminační

Policie na twitteru zveřejnila snímek z místa. Na internetu se objevilo i video trosek budovy; jeho autor poznamenal, že byl ubytovaný v sousedním hotelu.

"Jedna z těch obřích budov je pryč. Tady, hned vedle nás," uvedl s tím, že je to "šílené". Později místní televize přinesla záběry, na nichž je vidět, jak hasiči vyprošťují chlapce a dávají ho na nosítka. Kolik lidí v budově bylo, však není zatím jasné.

Zdroj: Youtube

Oficiální bilance neštěstí zatím není známá. Agentura AP však s odvoláním na nejmenované zdroje informovala o úmrtí jedné ženy. O úmrtí píše také floridský server Local 10, který se odvolává na hasiče.

Starosta města Charles W. Burkett později pro CNN potvrdil, že si neštěstí vyžádalo nejméně jednu oběť a deset zraněných. 

Svědek: Bylo to jako 11. září 

Podle místních úřadů jsou rezidenti převáženi do nedalekého kulturního domu. "Probudilo mě bušení na dveře," popsala pro server americké televize CNN Kimberly Moralesová, která žije naproti zřícené budovy. "Nic jsem neslyšela, ale když jsem vyšla ven, všimla jsem si, že většina budovy chybí," dodala.

Programátor John McAfee
John McAfee byl nalezen mrtvý ve vězení. Španělé ho měli vydat do USA

Další svědek připodobnil kolaps budovy k teroristickému útoku ze září 2001, při němž spadla newyorská dvojčata. "Vypadalo to jako scenérie z 11. září," řekl muž CNN.