V dnešním prohlášení Soros uvedl, že Orbán "podněcuje protimuslimské nálady". A k tomu používá antisemitskou rétoriku, "jako vystřiženou z 30. let" minulého století. 

Soros, jenž je židovského původu, jedním dechem odmítl tvrzení Orbánovy vlády, že chce do Evropy přivést každým rokem milion migrantů. Tuto masu má miliardář, aspoň podle Orbána, přimět k tomu, aby se usídlili v zemích Evropské unie, za což od "zrádce křesťanství" dostanou tisíce eur na ruku.

Viktor Orbán
Globalizace a Brusel? Nebezpečné jako komunismus, míní Orbán

Orbánovy obavy

Viktor Orbán vytrvale varuje, že je na spadnutí obrat podobný tomu, jaký po pádu komunismu v roce 1989 zajistil svobodu. „Chceme bezpečnou, spravedlivou, občanskou, křesťanskou a svobodnou Evropu,“ prohlašuje muž, podle nějž jsou za invazí "milionu migrantů", kteří mají Evropu nevratně "promísit", temné síly v čele Georgem Sorosem.

V Maďarsku dokonce probíhá dotazníková kampaň, v níž mají občané odpovědět na otázky ohledně údajného Sorosova plánu zaplavit Evropu uprchlíky z Asie a Afriky, aby zničili „křesťanskou a národní identitu“ evropských národů.

Ilustrační foto
Investor Soros vloží 500 milionů dolarů do firem založených migranty