Pár strávil celou noc v karaoke baru a brzy ráno při návratu domů v bohaté východočínské provincii Če-ťiang srazil ženu jdoucí po silnici. „Svědek vypověděl, že slyšel někoho plakat a viděl starší ženu ležet na zemi nedaleko auta," citoval čínský list China Daily jednoho z vyšetřujících policistů. „Z auta vystoupili muž a žena, naložili zraněnou do auta a řekli, že ji odvezou do nemocnice," dodal.

Ze strachu, že je policie zadrží za nehodu a řízení v opilosti, a také v domnění, že zraněná žena už nežije, ji o kus dál pohřbili u silnice. Když pohřbené tělo později našla policie, zjistila, že zraněná v té době ještě žila a udusila se až navršenou zeminou.

Tento příběh, který se stal už koncem dubna, ale policie o něm informovala až nyní, se stal zprávou dne na sociálním serveru Weibo, který je čínskou obdobou Twitteru. Většina uživatelů vyjadřuje rozčarování nad tím, co označují za nemorálnost moderní čínské společnosti.

„Takovéhle věci ukazují, že naše společnost má opravdu velké problémy," napsal jeden z uživatelů. „Číňané, kam jste to dopracovali?" dodal další.

Čínský ekonomický boom a rostoucí propast mezi bohatými a chudými učinily z měnících se společenských hodnot citlivý problém. Mnozí míní, že materialismus a snaha o rychlé zbohatnutí nahrazují veřejnou morálku. V loňském roce obdobný poprask vyvolala videonahrávka dvouletého dítěte, které srazila dodávka a kolemjdoucí ho ignorovali.