Deníky, které byly k dispozici cestujícím v letadle, na titulních stránkách informovaly o tom, že premiérkou se stala Indira Gándhíová. Tato politička, přezdívaná Matka Indie, je doposud edinou ženou v čele indického kabinetu.

Rakouská sanitka. Ilustrační snímek
V Alpách se vážně zranila Češka. Okolnosti neštěstí nejsou známy

Noviny našel Timothée Mottin, majitel restaurace nedaleko francouzského Chamonix. Jsou prý v dobrém stavu, články v nich jsou stále čitelné. Plánuje je vystavit ve své restauraci, kde hostům předvádí i jiné už dříve nalezené předměty z havarovaného letadla. Letecké neštěstí v lednu 1966 nikdo ze 117 lidí na palubě nepřežil. Stroj tehdy mířil z Bombaje do Londýna, ale při klesání k mezipřistání v Ženevě narazil do horského masivu a zřítil se nedaleko vrcholu Mont Blancu.

Schránka s drahými kameny 

BBC uvádí, že nejcennější předmět z letecké katastrofy byla kovová schránka s drahými kameny, kterou jistý horolezec našel v roce 2013. Obsahovala smaragdy, safíry a rubíny v hodnotě, která tehdy byla odhadnuta na až 246 tisíc eur. Nálezce odevzdal poklad policii.

Dobový snímek z Alp. Křížek označuje místo havárie Air India v lednu 1966.
Alpské ledovce vydaly další tajemství. Části těl pasažérů indického letadla

Ledovce nejen v Alpách tají kvůli zvyšujícím se teplotám. Loni v září úřady varovaly, že z ledovce Planpincieux nacházejícího se na italské straně masivu Mont Blancu se může utrhnout až 250.000 kubických metrů ledu.