Na figuríně nového vládce Bílého domu pracovali odborníci dva měsíce, často ve dne i v noci. "Nikdy v historii muzea od roku 1882 nebyla žádná osobnost vytvořena tak rychle. Zpravidla je na to potřeba šest měsíců. Všechny průzkumy ukazovaly náskok Hillary Clintonové. Dali jsme se proto do zhotovení této osobnosti, její figurína už byla téměř hotová," řekl agentuře AFP ředitel muzea Yves Delhommeau.

Čtěte také: Trump očekává na inauguraci rekordní počet lidí. Budou ale i demonstrace

Den před Trumpovou slavnostní inaugurací ředitel světoznámých expozic Grévin v centru francouzské metropole upřesnil, že vosková socha nového amerického prezidenta v tmavě modrém obleku s bílou košilí a červenou kravatou stojí vedle ruského prezidenta Vladimira Putina, německé kancléřky Angely Merkelové a dalších hlav států.

Dosluhující prezident Spojených států Barack Obama ale na základě jednomyslného rozhodnutí vedení muzea v objektu zůstal. Byl jako držitel Nobelovy ceny za mír jen přemístěn k jiným osobnostem, řekl Delhommeau. Figurína Clintonové ale podle něj čeká na své případné uplatnění zatím ve skladě.

Nepřehlédněte: Trump se nebude řídit politikou jedné Číny a zvažuje zrušení Ruských sankcí