O několik hodin později medvěd napadl zezadu ženu, která pásla na louce krávy. Má vážná zranění v obličeji a na těle, ale její stav není kritický.

Třetím napadeným byl opět muž, ale ten vyvázl s lehčím zraněním. Medvěd napadl muže u silnice, kde prodával ovoce. Zvíře se na něj vrhlo, když si opřen o auto četl noviny. Muži se jen zázrakem podařilo uprchnout a medvěd si z kufru auta odnesl potraviny. Muž se pak sám dopravil do nemocnice.

Ministryně životního prostředí Rovana Plumbová, která přijela na místo, požádala, aby medvěd byl odchycen živý. V Rumunsku platí přísný zákaz zabíjení medvědů a jejich populace se rozrůstá.

Do odchytu bylo nasazeno čtyřicet policistů a obyvatelé v okolí byli vyzváni, aby nechodili do lesa a drželi se blízko domů. Nad místem přelétával i vrtulník s termovizí. V sobotu večer jeden hajný při obchůzce v lese narazil na medvěda, kterého zastřelil. Není ale jasné, zda je to medvěd zabiják. Byly odebrány vzorky na analýzu, která má určit, jestli se jedná o útočníka a zda neměl vzteklinu.

„Zdravé zvíře se takto nechová," řekl ředitel územního inspektorátu pro lesy o medvědovi, který napadl lidi.

V Rumunsku žije kolem 6000 medvědů hnědých, tedy zhruba 60 procent evropské medvědí populace. Většinou se pohybují v odlehlých oblastech, protože se lidem vyhýbají. Do obydlených míst je mohou přilákat zbytky jídla v popelnicích. Při pátrání po obživě už ale medvědi v minulosti několikrát zaútočili na lidi, a to i se smrtelnými následky.