Jeřáb se zřítil kolem 11:30 SEČ na supermarket v oblasti pokladen, kde padající střecha připravila o život šestačtyřicetiletou ženu. Podle mluvčí policie šlo s největší pravděpodobností o zákaznici. Zda mohou být pod troskami ještě další oběti, záchranáři nevyloučili, dokud se jim nepodaří prohledat celé místo neštěstí. Policie to ale považuje za málo pravděpodobné.

Jedním z vážně zraněných je podle agentury DPA jeřábník, který podle očitých svědků vypadl z kabiny, když se jeřáb řítil k zemi. Zraněné do nemocnice transportovaly vrtulníky.

Kvůli hrozbě dalšího zřícení budovy se záchranáři nemohli dostat dovnitř. Zpočátku se tak snažili místo neštěstí především zabezpečit a odstranit trosky jeřábu z budovy.

Server Focus Online uvedl, že v obchodě bylo v době neštěstí sedm zaměstnanců a zhruba 40 zákazníků. Přesná příčina pádu jeřábu, který stál na staveništi vedle nákupního centra, ještě není známa. Podle serveru Spiegel Online ke zřícení ocelového kolosu došlo v momentě, když se otáčel.

Řetězec Aldi Süd vyjádřil pozůstalým a poškozeným „hlubokou lítost nad touto tragickou nehodou". K možným příčinám neštěstí ve městě nedaleko od Frankfurtu nad Mohanem se ale mluvčí firmy nevyjádřil.