Letadlo společnosti Malaysia Airlines mělo na palubě 239 lidí. Letělo z Kuala Lumpuru do Pekingu, kde mělo přistát půl hodiny před páteční půlnocí SEČ. Původní informace o tom, že spadlo jižně od Vietnamu do moře, se zatím nepotvrdily. Do pátrací akce se kromě Malajsie a Vietnamu zapojily Čína, Filipíny, Singapur a USA. Skoro dvě třetiny pasažérů byly z Číny.

Sedmatřicetiletý Ital Luigi Maraldi je teď v Thajsku a před několika měsíci mu ukradli pas. Dnes ráno telefonoval otci. „Neboj se, to nejsem já, kdo byl na palubě, já jsem v pořádku," řekl mu.

Nový pas

Otec se prý naštěstí až do té doby nedíval na televizi, takže o tom, že by syn mohl být mezi pohřešovanými, nevěděl. Italské sdělovací prostředky upozornily, že Maraldi byl mezi pasažéry.

Maraldi sdělil, že když byl před několika měsíc v Malajsii, ukradli mu pas. Po návratu do Itálie si nechal vystavit nový. Italská policie měla nahlášenu ztrátu, takže do poslední chvíle doufala, že Maraldi je naživu.

Druhý případ se týká občana Rakouska. Mluvčí rakouského ministerstva zahraničí Martin Weiss řekl, že jméno rakouského občana ze seznamu se shoduje se jménem osoby, jíž byl před dvěma lety pas ukraden v Thajsku. Jméno této osoby, která je nyní v Rakousku, mluvčí nesdělil.